In Israël, uitvond een gevaarlijke gloeilamp "met een geheim" - speciale diensten in paniek

Een nieuwe ontwikkeling van wetenschappers stelt je in staat om een ​​persoon af te luisteren met een telescoop en laptop, die een paar tientallen meters van de kamer is geïnstalleerd. Maar dit verbaast niemand. Het is veel interessanter dat zelfs de gloeilamp die onder invloed van geluidsgolven trilt, tegenwoordig de gewenste informatie kan krijgen.

Gloeilampen

De essentie van ontwikkeling

Experts van de Ben Gurion Universiteit en het Weizmann Institute hebben een nieuw luisterapparaat aan de wereld geïntroduceerd. Het ontwerp ziet eruit als een gewone gloeilamp. Wetenschappers hebben zichzelf gewapend met de wetenschap dat geluidsgolven die op verschillende objecten inwerken subtiele trillingen veroorzaken.

Het zijn zij die zich door de kamer verspreiden en de gloeilamp beïnvloeden, die onmiddellijk begint te trillen. Dankzij de lichtgevoelige apparatuur die op de bug is gericht, kun je de trillingen ervan opnemen en omzetten in spraak.

Gloeilampen

Functies en beperkingen

Het luisterapparaat werkt in realtime en biedt geen direct contact met de microfoon. Het kan informatie verzenden vanaf een afstand van 25 meter. Het Lamphone-systeem bestaat uit een elektro-optische sensor en een telescoop die met speciale audiobewerkingssoftware op een laptop zijn aangesloten.

Geluidstrillingen die de lamp beïnvloeden, kunnen worden omgezet in coherente spraak door de vier verwerkingsstappen toe te passen.

U hoeft niet bang te zijn en de ramen te sluiten met verduisteringsgordijnen, omdat de ontwikkeling zijn nadelen heeft. Deskundigen maken duidelijk dat de lamp alleen reageert op luide en duidelijke spraak. Bovendien moeten ze rechtstreeks aan het plafond hangen, omdat ze, verborgen door het plafond, hun luistervermogen verliezen.

Overigens verminderen spaarlampen ook de kwaliteit van de ontvangen informatie.

Gloeilampen

FSB-zorgen

De ontdekking van Israëlische wetenschappers veroorzaakte weerklank bij de speciale diensten van de wereld. Generaal-majoor FSB maakte zich ernstige zorgen over het nieuwe luistersysteem in het reservaat Alexander Mikhailov. Volgens hem zullen in de nabije toekomst niet alleen bollen de acties van de bewoners van het appartement kunnen volgen.

U moet begrijpen dat elektronica en hardware uitstekende spionagebugs zijn.

Dankzij bepaalde manipulaties verzamelen ze informatie en sturen deze naar de server voor speciale services. Maar in het afgelopen decennium is er meer dan één schandaal geweest in verband met spionage voor ambassadepersoneel en gewone burgers. Maar toen gebeurde dit allemaal met behulp van e-mail en webcams, en nu is de lichttechnologie in gebruik genomen ...

Volgens de voorspellingen van Michailov kunnen spionbollen niet alleen geluid, maar ook beeld uitzenden. Generaal-majoor weet zeker dat het Westen actief bezig is met het ontwikkelen van een technologie waarmee het onderbewustzijn van mensen kan worden beheerst. Een enorme doorbraak vond plaats na een gedetailleerde studie van de fijne motoriek van een persoon, wanneer hij met het toetsenbord en de muis werkte.

Na langdurige experimenten kunnen speciale diensten het onderbewustzijn van elke burger die een computer gebruikt, rechtstreeks beïnvloeden. Bovendien herinnerde Mikhailov eraan dat er al vele jaren ongebruikelijke spionageapparaten zijn die met succes zijn getest en herhaaldelijk zijn gebruikt bij inlichtingenoperaties door speciale diensten van verschillende staten.

In het verleden werden kantoren van grote bazen vaak afgetapt, waardoor er dikke en zware Franse gordijnen voor de ramen hingen. Ze onderdrukten ruis perfect, zonder het geluid te laten ontsnappen. En daarom werden ze gebruikt als extra bescherming tegen luisteren.

Alexander Mikhailov merkt op dat in 1991 een echt schandaal uitbrak toen het laatste hoofd van de KGB informatie over spionage bij de Amerikaanse ambassade in Moskou declassificeerde. Het hoogtepunt van de resonantiebusiness was het bewezen feit dat de rol van de "bugs" werd gespeeld door verschillende materialen en het ontwerp van het gebouw zelf. Het hele complex speelde de rol van een enorme microfoon die gegevens naar speciale services stuurde.

Vervanging lamp

Maar de vooruitgang staat niet stil, dus zelfs de meest gewone objecten worden een luisterinstrument in de handen van speciale diensten. En nu moet je niet alleen bang zijn voor elektronica, maar ook voor een gewone gloeilamp. De enige troost is dat in dit stadium van ontwikkeling een nieuw apparaat gemakkelijk kan worden geblokkeerd.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordeling)
Loading ...

Voeg een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Обязательные поля помечены *