Wil je een gratis iPhone? En alsjeblieft - waarom worden ze in Europa uitgedeeld, maar wij niet?

Burgers van de Verenigde Staten en Europa sluiten actief contracten met mobiele operators en ontvangen daarvoor veel voordelen, waaronder een gratis iPhone. Kan Rusland leren van de ervaringen van westerse partners en is het gunstig voor gewone burgers?

IPhone en accessoires

De essentie van het project "iPhone met een contract"

In het buitenland is een programma waarmee je het vlaggenschip van Apple kunt krijgen bij het ondertekenen van een contract met een mobiele operator erg populair. Als gevolg hiervan profiteren beide partijen: gebruikers kopen iPhone met een korting van 10-30%, operators - binden een klant gegarandeerd aan zichzelf voor een contract van 1-2 jaar. Vaak zie je in buitenlandse winkels het vlaggenschip voor een belachelijke prijs van 199 dollar.

Het kan variëren, afhankelijk van welk iPhone-model de klant kiest.

Het is belangrijk om te onthouden dat de telefoon het werk van slechts één telecomoperator ondersteunt, met wie het toevallig een overeenkomst zal sluiten. Na het verstrijken ervan zal de klant gemiddeld $ 1500 betalen en het maandelijkse tarief, afhankelijk van het tarief, zal variëren van $ 60 tot $ 170.

En pas wanneer het contract is opgebruikt, wordt de telefoon eigendom van de koper, die onmiddellijk de sluiting van een nieuw contract krijgt aangeboden met de daaropvolgende ontvangst van een nieuw iPhone-model.

IPhone in de hand

Waarom is hij niet in Rusland

Russische burgers, die gehoord hebben van de "gratis" smartphones in het buitenland, dromen ervan de dienst zelf te proberen. Op dit moment is het idee om drie redenen onmogelijk te realiseren:

 • Prijs van service. Het is de moeite waard om te overwegen wat voor abonnementsgeld het contract voor twee jaar zal hebben. Gemiddeld is de prijs van het nieuwste iPhone X-model en extra apparaten 100 duizend roebel en is de marge van mobiele services 40%.

  Het bedrijf kan echte winst behalen, op voorwaarde dat de maandelijkse betaling van de klant begint vanaf 10 roebel.

  Dit is absoluut nadelig voor de gemiddelde koper, aangezien de gemiddelde kosten van een tarief in Rusland 350 roebel bedragen en het maximumtarief voor tariefplannen van topklasse niet hoger is dan tweeduizend roebel.

 • Artikel 32. Wet inzake de bescherming van consumentenrechten (http://www.consultant.ru/document/cons_doc_LAW_305/758e2cfdf136a621c8f66dcb3372b772c7b5e6e8/) stelt de koper in staat te allen tijde te weigeren aan de in het contract gestelde eisen te voldoen.

  In dit geval is het noodzakelijk om de aannemer te vergoeden voor de verliezen die hij heeft geleden met inachtneming van de verplichtingen uit deze overeenkomst.

  De vangst is dat ze eerst moeten worden bewezen of dat er een aanvullend contract met de abonnee moet worden gesloten.

 • LTV en MNP. Mobiele operators registreren constant de uitstroom van klanten, wat resulteert in een korte abonneelevensduur (LTV) voor één bedrijf.

  Gemiddeld duurt het zes maanden, maar klanten maken actief gebruik van de procedure voor het overzetten van een mobiel nummer (MNP) en extra simkaarten.

  Deze trend toont duidelijk aan dat ze de operator snel willen vervangen, dus contracten van twee jaar voor gewone klanten zullen oninteressant zijn.

De Russische mobiele markt is niet klaar om haar klanten de mogelijkheid te bieden om een ​​"gratis" smartphone te ontvangen wanneer ze zich aanmelden voor een contract. En niet alleen het wetgevingskader, maar ook het publieke bewustzijn staat niet toe dat de praktijk van andere staten wordt overgenomen.

IPhone in handen

En hoe zit het met de buren?

Zelfs een oppervlakkige beoordeling van de situatie stelt ons in staat te begrijpen dat Oekraïne, Wit-Rusland en andere landen van de post-Sovjetruimte ook niet klaar zijn voor nieuwe voorwaarden voor samenwerking met mobiele operators. Hoewel in sommige landen al 4G-netwerken zijn geïntroduceerd, blijven de kosten van communicatiediensten erg goedkoop.

Tegelijkertijd is de prijs van iPhone X 40% hoger dan in dezelfde VS.

Dit betekent dat de meeste burgers geen interesse zullen tonen in een 'gratis' smartphone als de tarieven 10-20 keer duurder worden. Het salarisniveau laat dergelijke uitgaven eenvoudigweg niet toe en de bedrijven zelf zullen ernstige verliezen lijden.

IPhone in de hand

Geen enkele gebruiker zal het vlaggenschip van Apple verlaten als blijkt dat hij tegen gunstige voorwaarden een smartphone koopt. Tegelijkertijd is de Russische samenleving niet klaar om te veel te betalen voor mobiele diensten, dus deze optie is nog steeds niet beschikbaar.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordeling)
Loading ...

Voeg een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Обязательные поля помечены *