Waarom haast u zich niet om Windows te activeren, zelfs als het systeem dat vereist

Een Windows-softwareontwikkelaar ontmoedigde eerder actief het gebruik van niet-gelicentieerde of zogenaamde illegale versies van zijn kernproduct. Met de komst van de tiende versie is alles echter dramatisch veranderd en nu hebben veel gebruikers geen haast om het systeem te activeren, ondanks de dagelijkse herinnering aan een dergelijke behoefte. RLaten we beslissen of updates worden genegeerd en hoe deze kunnen eindigen.

Windows-activering
Is activering nodig en waarvoor?

Activering van Windows betekent het gebruik van digitale toestemming of de introductie van een sleutel die toegang geeft tot de gelicentieerde versie van het systeem, zonder gebruiksbeperkingen. De sleutel ziet eruit als een digitale combinatie, die is verdeeld in 5 groepen van 5 tekens. Je kunt het vinden op de verpakking bij de software, in een persoonlijk account of e-mail, afhankelijk van de manier waarop je een licentie aanschaft.

Het systeem vraagt ​​al om de sleutel op het moment van installatie, maar u kunt deze stap overslaan zonder het verdere proces te beïnvloeden. In de toekomst kunt u het systeem activeren in het gedeelte "Update en beveiliging" in het configuratiescherm "Start".

Verplichte activering is niet alleen een vorm van auteursrechtelijke bescherming geworden, maar ook een maatregel ter bestrijding van internetpiraterij. Door de legaliteit van het systeem te bevestigen, maakt de gebruiker het ook mogelijk om ervoor te zorgen dat de kopie niet op meer apparaten wordt gebruikt dan is toegestaan ​​in de regels. Het is onmogelijk om volledige toegang tot het geïnstalleerde besturingssysteem te krijgen zonder tijdige introductie van de "sleutel".

Windows-activering
Maar wat als je niet activeert?

De gebruiker heeft 30 dagen de tijd om het systeem te activeren vanaf het moment van installatie op een persoonlijk apparaat. Een maand software zal volledig operationeel zijn, zonder beperkingen en storingen. Na deze tijd geeft het systeem onafhankelijk aan of het moet worden geactiveerd.

Als eerdere pop-upvensters op de vloer van het scherm, die de goede werking van de pc verstoorden, als waarschuwing werden gebruikt, hebben fabrikanten nu hun houding afgezwakt ten opzichte van gebruikers die geen haast hebben om een ​​licentie voor hun product te kopen.

In plaats van vervelende vensters die op het meest ongemakkelijke moment verschijnen, of het apparaat regelmatig opnieuw opstarten, moet je een kleine tekst zien in de vorm van een watermerk, dat zich in de rechter benedenhoek bevindt, zoals op de foto.

PC-bureaublad
Het doel is om de gebruiker eraan te herinneren dat het systeem niet is geactiveerd en een licentiebevestiging nodig heeft. Maar niet alleen de tekst zal u herinneren aan de minderwaardigheid van de software.

Een inactieve kopie van Windows geeft de gebruiker geen toegang tot personalisatie-opties. Door de personalisatie kan iedereen het systeem voor zichzelf aanpassen door een achtergrondafbeelding, thema, etc. te kiezen. Gebruikers van het systeem zonder licentie krijgen deze mogelijkheid in de gebruikelijke vorm ontnomen. Natuurlijk kunnen ze een achtergrond kiezen door met de rechtermuisknop op de gewenste afbeelding te klikken, maar hun mogelijkheden blijven beperkt.

De rest van de softwareontwikkelaars heeft geen andere functionele beperkingen opgelegd voor exemplaren van Windows die de activeringsprocedure niet hebben doorlopen.

Er wordt aangenomen dat niet-geactiveerde software niet wordt bijgewerkt met de regelmaat waarmee legale kopieën dit doen. Dit is echter niet meer dan een misvatting. Windows OS, gedownload van de Microsoft-website of andere vertrouwde bronnen, wordt bijgewerkt volgens de voorwaarden van de ontwikkelaars, zelfs in situaties waarin het niet is geactiveerd.

Herhaal procedure

Een kopie van Windows is, net als zijn digitale licentie, aan het apparaat gekoppeld, dus aanzienlijke veranderingen in hun componenten zullen ertoe leiden dat de activering wegvliegt. En dit betekent dat u de sleutel opnieuw moet invoeren.

Herhaalde activeringsprocedure, niet anders dan de primaire. U kunt ook een digitale resolutie of sleutel gebruiken. In het eerste geval moet u de digitale licentie aan uw Microsoft-account binden voordat u wijzigingen in de hardware aanbrengt. Hiermee kunt u de software legaliseren via het gedeelte "Problemen met activeringsproblemen oplossen".

Om er te komen, moet je naar het menu "Start" gaan, "Instellingen" selecteren en op "Update en beveiliging" klikken.

De volgende stap zal zijn om de oorzaak van de activeringsfout te bepalen, namelijk de recente wijziging in de hardwarecomponenten op het apparaat. Wanneer u op de knop "Volgende" klikt, verschijnt er een venster om uw Microsoft-account in te voeren.

En zodra de login is voltooid, hoeft u alleen nog maar het juiste apparaat te selecteren van alle verbonden met het account door op "Activeren" te klikken.

Om de authenticiteit van de kopie met de sleutel te bevestigen, gaat u gewoon naar "Instellingen", selecteert u "Bijwerken en beveiliging" en gaat u naar het gedeelte "Activering". Vervolgens blijft het klikken op het virtuele tabblad "Productcode wijzigen" en de juiste digitale combinatie invoeren.

Windows-activering

Niet-geactiveerde Windows 10 doet op geen enkele manier onder voor de versie die de authenticatieprocedure heeft doorstaan. En vandaag geven alleen een watermerk en gebrek aan toegang tot personalisatie deze kloof in het systeem aan.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 stemmen, gemiddeld: 2,60 van 5)
Loading ...

4 reacties op "" Waarom haast u zich niet om Windows te activeren, zelfs als het systeem dat vereist ""

 1. radiola:

  Wat voor modderig artikel, zonder activering - zelfs mappen en het bureaublad kunnen niet worden gewijzigd. "Tien" zonder litsuhi - werkt niet. Kleuterschool is direct. Waarom heb ik dit gelezen ...
  bang Windows, verwijder de verdediger. Verder al, hoe kan ik anders werken met de OSU ...

 2. Baxys:

  Waar gaat het artikel over ??? Een paar jaar geleden heb ik Win 10 gedownload naar een USB-flashstation. Heeft het allemaal wachtwoorden voor werkupdates ??? Waar woon je voor? In het noordpoolgebied in de toendra?

 3. wsevyshniy:

  zelfs het printen van documenten zal niet werken, althans op 7ke zeker

 4. Constantine:

  Mijn Windows zelf werd geactiveerd na het updaten naar de nieuwe versie.

Voeg een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Обязательные поля помечены *