Telefoon van een overleden persoon, wat te doen met hen?

De dood van een geliefde is een groot verlies voor familieleden. Een man sterft, maar herinneringen aan hem blijven, ook in de vorm van zijn persoonlijke bezittingen. Dat is de telefoon. Sommige mensen denken dat opslag of het verdere gebruik ervan problemen zal opleveren, terwijl anderen integendeel hier niets mis mee zien. De overtuigingen van de priesters van de orthodoxe kerk zijn ook interessant.

Wat te doen met de gadget zelf

Bijgelovige mensen geloven dat de dingen van de overledene een negatieve energie in zich dragen, de energie van de dood, die zich aantrekt. Daarom moet een levend persoon de gadgets van de overledene niet gebruiken. Ook zal het onderwerp worden geassocieerd met de dood van een geliefde en elke keer negatieve emoties veroorzaken. Door vooroordelen en bijgeloof te verwijderen, kun je de telefoon aan jezelf overlaten als iemand duur was en je herinneringen aan hem wilt bewaren. Schakel deze van tijd tot tijd in en laad hem op. Gooi de telefoon van de overledene niet weg, het beledigt de herinnering aan hem.

Tot op de hoogte!

Als de pijn van het verlies groot is en het apparaat u hieraan herinnert, verwijder het dan tijdelijk totdat de pijn verdwijnt.

Sommigen verspreiden de dingen van overleden familieleden onder mensen in nood. De geestelijken hebben er niets op tegen. Dit verlengt de herinnering aan de overledene. De belangrijkste voorwaarde is dat dingen gratis worden verspreid en niet worden verkocht. U kunt de telefoon overdragen aan iemand die hem nodig heeft, terwijl u tegelijkertijd de herinnering aan de overledene eert en een goede daad doet. Er wordt aangenomen dat de geest van de overledene gedurende 40 dagen in deze wereld blijft en gehecht is aan zijn dingen, dus het is beter om in deze periode niets te doen en alle dingen op een veilige plaats te bewaren. Nadat u hebt besloten om de telefoon te geven, moet u eerst alle informatie erop kopiëren naar een ander medium of verwijderen door het apparaat te formatteren.

Wat te doen met simkaart

Het maakt voor de mobiele operator niet uit of de abonnee dood of levend is, zijn SIM-kaart wordt beschouwd als werkend, terwijl ze doorgaan met bellen van haar en het account aanvullen. Als de SIM niet actief is van 3 tot 6 maanden, blokkeert de operator deze volgens de regels van mobiele bedrijven en draagt ​​het nummer over aan een andere gebruiker.

Als de overledene in het testament het eigendom van zijn telefoonnummer overdraagt ​​aan een specifieke persoon, moet de mobiele operator het voor die abonnee verlengen. Als dergelijke informatie niet beschikbaar is, heeft de operator het recht om de simkaart te blokkeren. Familieleden kunnen de simkaart van de overledene op elk moment blokkeren, indien zij dit nodig achten. Geef hiervoor het servicecentrum:

 • kopie van overlijdensakte;
 • schrijf een verklaring.

simka

De beslissing over het lot van de telefoon is niet eenvoudig. Het wordt genomen op basis van persoonlijke gevoelens of naar aanleiding van een eventuele vergadering van het hele gezin. Veel hangt af van religie, morele kwaliteiten en het eigen pragmatisme. In ieder geval mag deze beslissing niet in tegenspraak zijn met de innerlijke overtuigingen van familieleden.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading ...

3 opmerkingen over "" Telefoon van een overleden persoon, wat te doen met hen? ""

 1. Alexander:

  Welnu, waarom dit artikel?

 2. Het maakt niet uit:

  Binnenin heb je misschien nog steeds het artikel "Wat te doen met de vuile lafaards van een dode" nodig?

 3. Sergei:

  En de hel weet het.

Voeg een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Обязательные поля помечены *