Camera's kiezen op de telefoon: of het aantal megapixels moet worden overwogen

Toen camera's net op mobiele telefoons verschenen, was het aantal megapixels verantwoordelijk voor de kwaliteit. Met de ontwikkeling van mobiele technologie is deze regel op niets uitgelopen. Maar onder kopers is er nog steeds deze mening. Elke dag nemen smartphones miljarden foto's, en zodat de kwaliteit van deze foto's, ongeacht het tijdstip van de dag, uitstekend is bij het kiezen van een moderne telefoon, moet u rekening houden met de functionaliteit van de hele camera. De fysieke grootte van de matrix en de pixels erop, de grootte van de lenzen, het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, het diafragma, het diafragma en ook het type focus.

Zijn megapixels belangrijk

Marketeers doen hun best om het stereotype te ondersteunen, hoe hoger het nummer op de telefoon, hoe beter het apparaat. Waarom produceert een camera met een kleiner aantal megapixels foto's beter dan de 15-20 megapixels. Omdat u rekening moet houden met de verhouding van de sensor (en) van de smartphone tot het aantal MP's. Wanneer 15-20 megapixels in de kleine camera van de telefoon worden geplaatst, worden de grootte van de sensor en de pixel zelf verwaarloosd. Als gevolg hiervan krijgt de gebruiker wazige foto's en overtollige digitale ruis.

verschillende camera's op telefoons

Om ruis in de foto te voorkomen, moet de matrix groot zijn. Fabrikanten geven deze indicator aan met een breuk (1 / 2.5) en hoe kleiner de noemer, hoe groter en beter de matrix. Als er twee apparaten met hetzelfde aantal megapixels zijn, is het nauwkeuriger om degene met de grotere matrix te kiezen.

Waarschuwing!

Foto's genomen op een smartphone met een groot aantal megapixels nemen meer ruimte in beslag en als de telefoon beperkte opslagruimte heeft, wordt dit een ander probleem.

Andere belangrijke parameters

Om foto's van goede kwaliteit te krijgen, zelfs bij weinig licht, moet u op het diafragma (diafragma) letten, dit wordt gemeten in f-stops (bijvoorbeeld f / 1.5). Hoe hoger deze indicator, hoe beter, omdat een groot diafragma de maximale hoeveelheid licht verzamelt en doorlaat tijdens het fotograferen in een donkere kamer of 's nachts. Als u het diafragma sluit, wordt hiermee voorkomen dat het frame bij zonnig weer wordt blootgesteld aan licht. Het heeft ook invloed op:

  • scherptediepte (afstand die scherp wordt overgedragen voor en achter het onderwerp);
  • belichting.

foto van een telefoon met een goede camera

Met een groot diafragma kunt u een kleine scherptediepte krijgen, waardoor een mooie wazige achtergrond ontstaat. Het optische systeem heeft ook invloed op de kwaliteit van de fotografie. Je moet opletten waar het van is gemaakt. Goedkope plastic lenzen bederven de beeldkwaliteit aanzienlijk, ongeacht megapixels.

Voordat u een nieuwe telefoon koopt, moet u beslissen voor welk soort opnamen de camera wordt gebruikt en deze parameter kiezen. Houd rekening met het geheel van alle factoren en hoe ze met elkaar omgaan. Niet minder belangrijk is de vaardigheid van de fotograaf zelf.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordeling)
Loading ...

Voeg een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Обязательные поля помечены *