Hoe de batterij op Android-apparaten te kalibreren?

Voortijdige slijtage van de batterij is een probleem met de meeste Android-smartphones. Voordat u de batterij vervangt, kunt u proberen de oude te reanimeren. Het proces van het optimaliseren van de batterijcapaciteit wordt kalibratie genoemd. De procedure is nodig wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld wanneer er voldoende is opgeladen, het snel wordt ontladen en niet volledig wordt opgeladen tijdens het opladen. U kunt de batterij op verschillende manieren kalibreren - met behulp van handmatige instellingen of speciale toepassingen.

Kalibratie zonder rootrechten

Rootrechten breiden de mogelijkheden van de gebruiker uit en bieden toegang tot geavanceerde instellingen. Werk vereist echter ervaring en kennis op dit gebied. Zonder root moet u de batterij handmatig optimaliseren. Sluit hiervoor de gadget aan op de oplader. Wacht tot het opladen is voltooid. Verbreek vervolgens de verbinding met het netwerk en schakel de telefoon uit. Sluit de lader opnieuw aan totdat de 100% -indicator verschijnt.

Schakel daarna de smartphone in en ga naar instellingen. Stel in de weergave-instellingen de maximale helderheid in en schakel de slaapmodus uit. Deze acties verhogen de belasting van de batterij. Sluit het opladen aan en wacht tot het is voltooid. Ontlaad de mobiele telefoon met het display ingeschakeld en laad het vervolgens op tot 100%. Zet de weergave-instellingen terug naar de vorige positie. De voeding is gekalibreerd.

Rootacties

Er zijn verschillende kalibratieprogramma's voor batterijen die kunnen worden geïnstalleerd in de app store van het apparaat. Het proces is volledig geautomatiseerd, de gebruiker moet het begin van de optimalisatie bevestigen door op een knop te drukken, maar ze hebben toegang tot rootrechten nodig. U kunt het volgende gebruiken:

  • Batterij kalibratie
  • Geavanceerde batterijkalibrator
  • Levensduur batterij reparatie.

Na het starten van het hulpprogramma wordt een stapsgewijze handleiding voor de gebruiker weergegeven. Verbind het apparaat met opladen om te beginnen. Aan het einde van het proces komt de knop voor het starten van de vereiste functie beschikbaar. Door erop te drukken, wordt optimalisatie geactiveerd. Na voltooiing moet u de telefoon opnieuw opstarten. Het meest effectieve is het eerste hulpprogramma op de lijst.

Optimalisatie is mogelijk via het menu van de Recovery-smartphone. Om het in te voeren, moet u tegelijkertijd de Home-knop en de volume-omhoogknop op de telefoon uitzetten, enkele seconden ingedrukt houden. Gebruik in de lijst die verschijnt de toetsen + en - om Batterijstatistieken wissen te selecteren. Bevestig het verwijderen van batterijgegevens. Gadget opnieuw laden. Ontlaad de batterij volledig. Laad de telefoon volledig op zonder de telefoon in te schakelen.

Belangrijk!

Als de bovenstaande methoden niet effectief zijn, is de batterij mogelijk leeg. Vervanging vereist.

Het kalibratieproces verlengt de levensduur van de mobiele stroomvoorziening. Het is mogelijk om het uit te voeren in de handmatige modus, via speciale programma's of het engineeringmenu. De laatste twee methoden vereisen toegang tot geavanceerde functies. Bij gebrek aan ervaring wordt de gebruiker niet aanbevolen om zelfstandig root-rechten te verkrijgen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordeling)
Loading ...

Voeg een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Обязательные поля помечены *