Onbekende mensen bellen de mobiele telefoon en resetten - 5 redenen om niet terug te bellen

Elke eigenaar van een mobiele telefoon heeft minstens één keer een inkomende oproep op zijn mobiele telefoon tegengekomen, die onmiddellijk werd beëindigd. De meeste nieuwsgierige mensen bellen vaak terug, hoewel dit om verschillende goede redenen niet de moeite waard is.

U kunt geld verliezen op de rekening

Man praten aan de telefoon

Het komt voor dat een oproep afkomstig is van een abonnee uit een ander land. Als u terugbelt, wordt elk bedrag daarom direct van uw account afgeschreven, zelfs als het gesprek enkele seconden duurt. Een oproep kan ook eenvoudig in rekening worden gebracht tegen hoge verbindingskosten, wat ook tot kosten zal leiden.

Het is beter om het onbesliste nummer onmiddellijk in de zwarte lijst te identificeren, en als het gewoon onbekend is, is het het wachten waard - wie het nodig heeft, zal u zeker weer bellen.

Er is een kans om verzamelaars tegen het lijf te lopen

Telefoon in de hand

Het beantwoorden van een onbekende oproep kan ertoe leiden dat de "zwarte" verzamelaars druk kunnen uitoefenen op de abonnee die terugbelt. Het maakt niet uit of hij geld heeft geleend of niet, of hij schulden heeft - ze zullen lang en hardnekkig een teruggave eisen.

Zelfs als het gaat om het geld van anderen: het kan verzamelaars niet schelen wat u antwoordt.

Besteed tijd aan antwoordapparaat

Marketeers bellen meestal en stoppen onmiddellijk met bellen. Dit is een oude en effectieve methode om potentiële klanten aan te trekken. Als u terugbelt naar een onbekend nummer, kunt u gewoon tijd besteden aan het luisteren naar onnodige advertenties van elk bedrijf, dat vaak niet door een echte persoon wordt gelezen, maar door een antwoordapparaat.

Je wordt gemarteld door opdringerige advertenties

Een man die tegen de telefoon schreeuwt

Misschien als u terugbelt, wordt het geld van de rekening niet afgeschreven en zijn er geen verzamelaar of oplichters aan de andere kant van de draad. Maar er zal intrusieve reclame zijn, waarmee de abonnee agressief zal worden aangeboden om zeer vaak kennis te maken, zelfs na zijn categorische weigering.

Een onbekend nummer moet onmiddellijk op de zwarte lijst worden gezet om herhaalde oproepen te voorkomen. En voortaan hoeft u niet terug te bellen naar dergelijke nummers.

U kunt het slachtoffer worden van oplichters

Meisje dat haar hoofd met een telefoon in haar handen houdt

"Bellen en opnieuw instellen" is niet langer een nieuw type telefonische fraude. Oplichters verwachten dat ze u terugbellen. Sommige oplichters sluiten een overeenkomst met operators op voorwaarde dat elk inkomend gesprek op hun telefoon wordt betaald. En het bedrag dat per gesprek in rekening wordt gebracht, is afhankelijk van de duur ervan.

De beller belt terug naar zo'n nummer en de fraudeur probeert het gesprek zo lang mogelijk te houden: voor hem ontvangt hij geld op zijn rekening.

Het negeren van inkomende oproepen van onbekende nummers is de moeite waard als u uw geld en tijd waardeert. U kunt dergelijke inkomende oproepen blokkeren met speciale toepassingen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading ...

Voeg een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Обязательные поля помечены *