Een jaar met Samsung Galaxy Note 9: een telefoon die altijd voorop loopt

Samsung Galaxy Note 9 is al een jaar beschikbaar. Het is tijd voor ons om onze definitieve conclusie telefonisch te maken in deze langetermijnreview - en ondanks wat kritiek op het einde, is dit een vrij duidelijke winnaar.

Wat vind ik na een jaar nog leuker aan de Samsung Galaxy Note 9

vakmanschap

Elke gerenommeerde fabrikant kan goede smartphones maken. Maar er zijn nog steeds verschillen in kwaliteit, afwerking en materialen. De beste Samsung-smartphones zijn enkele van de beste die je hiervoor kunt kopen, en de Galaxy Note 9 is geen uitzondering. Dit ding ziet er niet alleen chique en extreem hoge kwaliteit uit, maar is ook ongelooflijk duurzaam.

Ik had dit jaar al een of twee kapotte smartphones, de laatste keer de indrukwekkende Huawei P30 Pro. Maar de Galaxy Note 9 doorstond alles, of het nu op harde vloeren viel, de sleutels in dezelfde tas of de kinderen die ermee speelden, en het veroorzaakte zelfs geen kras. Ik kan bevestigen dat mijn lof over de Galaxy Note 8 in dit opzicht doorgaat met Note 9.

Een jaar met Samsung Galaxy Note 9: bier openen
Natuurlijk zou ik geen flesje bier openen met mijn Note 9.

S-Pen

Ik herinner me nog de eerste Galaxy Note. Toen de verantwoordelijke Samsung-medewerkers de pen onder mijn neus hielden, was ik zeker niet de enige vertegenwoordiger van de pers die zei: "Mijn mening is in de loop der jaren veranderd, wat ook te wijten is aan het feit dat de huidige S-Pen niets meer heeft." Samsung heeft de pen voortdurend verbeterd, gevoeliger gemaakt en voorzien van nieuwe functies die niet alleen trucjes zijn, maar ook echt handig.

De nieuwste verbetering was de mogelijkheid om de S-Pen te gebruiken als afstandsbediening voor de camera. Iedereen die ooit een groep mensen met een zelfontspanner heeft gefotografeerd, weet hoe geweldig het is. Bovendien schrijven mijn kinderen graag met S-Pen op Note 9. Als u de pen niet leuk vindt, laat hem dan gewoon in de hoes, hij zal u niet storen.

Een jaar met Samsung Galaxy Note 9: S-Pen
S-Pen is een waar succesverhaal.

Camera

Als u uw smartphone langer dan een paar weken wilt gebruiken, hebt u een belangrijk onderdeel nodig dat betrekking heeft op de camera. Als ze niet erg goed is, dan zullen we niet met haar 'samenwerken'. Met Galaxy Note 9 moest ik twee aspecten snijden: er is geen groothoeklens en er is geen bruikbare zoom, dit dubbele optische moment maakt mij niet uit.

Opmerking 9 vult deze tekortkoming op met zijn extreem snelle camera, waarmee ik nooit de opname mis die ik nodig heb, meestal een zeer evenwichtige belichting, veel aandacht voor detail en een nette camera-app. De camera aan de voorkant is ook overtuigend. Wat betreft camera's biedt de Galaxy Note 9 in mijn langetermijntest in een jaar meer dan ik had verwacht.

Дисплей

Mijn verwachtingen voor het scherm waren al hoog, maar de Galaxy Note 9 was een genot. Dit grote scherm is gewoon een lust voor het oog. Hoewel er op dit moment smartphones zijn met bijzonder hoge verversingsfrequenties, zoals de OnePlus 7 Pro, voelt het Super AMOLED-display op de Samsung Galaxy Note 9 nooit traag aan. De Galaxy Note 9 heeft een fantastisch display dat ik zonder voorbehoud kan aanbevelen.

Een jaar met Samsung Galaxy Note 9: geweldige camera
Galaxy Note 9-camera werkt goed

Wat ik niet leuk vind aan de Samsung Galaxy Note 9 na een jaar

breedte

Galaxy Note moet groot zijn, er is geen twijfel over mogelijk en ik ben gewend aan een enorm, enorm scherm. Maar "groot" hoeft niet "breed" te betekenen, zoals het extreme voorbeeld van de Sony Xperia 1 laat zien. Tijdens deze langetermijnreview leek de Galaxy Note 9 me altijd op de een of andere manier omvangrijk en daarom ongemakkelijk, omdat hij vrij breed is. In ieder geval is het moeilijk om met grote smartphones volledig met één hand te werken, maar je kunt ze een beetje handiger maken als fabrikant.

snelheid

De Galaxy Note 9 is natuurlijk geen trage smartphone, integendeel. Exynos 9810 met 6 GB RAM kan alle taken aan die u in de weg staan. De Galaxy Note 9 liet echter keer op keer onverwacht kortere pauzes zien in mijn tests. Zelfs de software vertraagt ​​het systeem nog steeds, ondanks alle optimalisaties.

Animaties zijn een beetje traag en niet zo soepel als in OnePlus. De versie van de Galaxy Snapdragon-smartphone die in de VS is uitgebracht, heeft iets meer functies, vooral op het gebied van afbeeldingen. In onze prestatietest van vorig jaar zou de Samsung Galaxy Note 9 (Exynos-versie) OnePlus 6 met Snapdragon 845 al missen. Zoals ik al zei, is de Galaxy Note 9 niet erg traag, maar ik hoopte op meer.

Een jaar met Samsung Galaxy Note 9: handig om op het scherm te schrijven
Er zijn snellere Android-smartphones dan de Galaxy Note 9.

Functies ontgrendelen

Dit geldt ook voor het ontgrendelen van uw smartphone met vingerafdrukken en gezichtsherkenning. De sensor bevindt zich nu in het midden van de achterkant, maar zeer dicht bij de camera, zodat de lens steeds opnieuw onder vingerafdrukken valt. De sensor is ook vrij klein en niet zo snel als andere fabrikanten. Gezichtsherkenning is ook niet de snelste en heeft problemen wanneer het een beetje somber wordt. De irisscanner is de veiligste, maar langzaam en onhandig in het dagelijks leven.

Samsung-softwareverplichting

Qua software doet Samsung veel met One UI en is het lovenswaardig. Vooral de donkere modus en de verschuiving van de meeste bedieningselementen naar de onderste helft van het scherm zijn een zegen in het dagelijks leven. Ik maak me echter zorgen over de vasthoudendheid waarmee Samsung me naar zijn eigen services wil trekken, die als alternatief dienen voor platformoverschrijdende aanbiedingen of Google-applicaties. Ik voelde me vooral aangetrokken tot de browser en wachtwoordbeheerder van Samsung. In de regel ben ik niet bevriend met zulke dubbelgangers, vooral als iemand ze keer op keer onder mijn neus zwaait.

Totaal

Zie je, ik vond in deze langetermijnreview niet alles leuk aan de Samsung Galaxy Note 9. Maar het komt erop neer dat mijn conclusie echt positief is. De Galaxy Note 9 is een geweldige smartphone die me nog een jaar of twee gemakkelijk kan plezieren. Deze telefoon is de vriend die je altijd heeft ondersteund.

Voor Galaxy Note 9 betaal je nu ongeveer 575-ponden, dit is meer dan een goede prijs. Als u overweegt een Note 9 te kopen, kan een beetje geduld zijn vruchten afwerpen, omdat de opvolger, Galaxy Note 10, binnenkort op de markt zal verschijnen - en dan zou de prijs voor het model van het voorgaande jaar weer moeten dalen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordeling)
Loading ...

Voeg een reactie

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *