Een nieuw Google-algoritme kan CAPTCHA decoderen

Hier is een interessant mysterie voor Google: het heeft een algoritme gecreëerd dat veel beter is bij het lezen van straatnummers in afbeeldingen voor het bladeren door de straten, waardoor het u meer nauwkeurige aanwijzingen geeft. Tegelijkertijd, hoewel het blijkt dat dit algoritme zo goed is, kan het 99 procent van de vervormde (deze golvende tekst raadsels die je vaak moet raden om te bewijzen dat je een mens bent) ontcijferen. Het nieuwe Google-algoritme voor het vinden van straathuissummers kan complexe huisnummers nauwkeurig detecteren en lezen tot 90 procent van de tijd die Google vandaag heeft onthuld. Volgens een gezamenlijk document, Google Street View en ReCAPTCHA-teams (PDF) is het herkennen van dit soort gegevens uit natuurlijke foto's een nogal moeilijk probleem. Denk maar aan alle belichtingsopties en problemen met beweging en onscherpte. Tegelijkertijd is het ook belangrijk voor de kaartinspanningen van Google om gegevens van deze afbeeldingen vast te leggen. 2014-04-16_1044De standaardmethode is om lokaliserings-, segmentatie- en herkenningsstappen te benadrukken, maar de nieuwe aanpak van Google combineert al deze stappen en maakt gebruik van een "diep convolutioneel neuraal netwerk" - een soort neuraal netwerk dat bijzonder effectief is voor beeldherkenning. Met de hulp van Google openbaar beschikbare straatnummers huizen het soort dataset, het algoritme gaat over 96 procent accuraat. Op basis van de waarde is dit 97,84% nauwkeurig. Regelmatig straatbeelden bekijken is iets gecompliceerder, wat verklaart waarom het "maar" 90 procent nauwkeurig is op deze gegevens. Tot dusverre zegt Google dat het systeem het heeft geholpen om 100 miljoen nummers over de hele wereld in de buurt van de straat te extraheren. Om het algoritme te testen, liet Google het ook los op zijn eigen reCAPTCHA-puzzel. Daar is het nauwkeurig op moeilijke reCAPTCHA puzzels 99,8 procent. Gezien het feit dat het hele idee achter Captcha is dat ze te moeilijk zijn voor computers om mee om te gaan, wat een verbluffend aantal is en nauwkeurigheid waarschijnlijk beter is dan de meeste mensen (ik weet tenminste dat ik nergens in de buurt kom van de nauwkeurigheid van 99,8%, wanneer ik de captcha probeer op te lossen ...). 2014-04-16_1034_001 Dit is duidelijk een probleem voor reCAPTCHA, omdat ontwikkelaars die minder geïnteresseerd zijn in wetenschap hierachter voordeel kunnen halen uit deze spamblogopmerkingen, bijvoorbeeld. Google zegt echter dat het CAPTCHA-systeem nu minder afhankelijk is van het decoderen van de verminkte tekst dan ooit tevoren. In plaats daarvan kijkt reCAPTCHA nu naar een breder scala aan toetsen. Typen van tekst is slechts één sleutel, maar Google beschouwt het nu als 'een interactiemiddel dat een breed scala aan signalen veroorzaakt die mensen en robots karakteriseren'.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nog geen beoordeling)
Loading ...

Voeg een reactie

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *