Volgens nieuwe rapporten brengt het Japanse bedrijf een update uit voor Android 9.0 Pie voor Sony Xperia XZ2. OTA-update breidt zich uit naar vele apparaatapparaten wereldwijd. Voorheen werd aangenomen dat Sony de Android Pie op Xperia XZ2 Premium gaat updaten, maar het lijkt erop dat het Japanse bedrijf andere plannen heeft.

De Android-update 9.0 Pie voor Xperia XZ2 weegt ongeveer 1 GB en bevat de beveiligingspatch van oktober. Samen met de functies van Android 9.0 Pie en beveiligingsoplossingen introduceert de update nieuwe wijzigingen in de nieuwste build. Na de upgrade ontvangt uw apparaat een nieuwe versie van de 52.0.A.3.27-firmware.

De update wordt momenteel uitgevoerd op de Xperia XZ2 en niet op een ander apparaatmodel, zoals de XZ2 compact en XZ2 Premium. Gebruikers van Sony Xperia XZ2 kunnen dit dus onder dwang bijwerken door de koptekst in het menu Instellingen te selecteren. Soms kan het enige tijd duren om elke eenheid te bereiken, omdat de update in fasen wordt geïmplementeerd.

In aanvulling op de Xperia XZ2, heeft Sony beloofd om de bijgewerkte Android 9.0 Pie implementeren op apparaten zoals de Xperia XZ2 Premium, Xperia XZ1, Xperia XZ1 compact, Xperia XZ Premium, Xperia XA2 Plus, Xperia XA2, XA2 Ultra en XZ2 compact.

Zorg dat u voldoende opslagcapaciteit hebt voordat u doorgaat met de upgrade. U moet inloggen op het eigenaarsaccount als u meerdere gebruikers op uw apparaat hebt. Last but not least, laad het apparaat op voordat u uw apparaat upgradet.