Motorola is altijd een beetje laat gebleven en heeft kernel-broncode voor zijn apparaten. Daarna Moto "g5 plus>, nu is de broncode voor de Moto G5-kernel voor Android 8.1 Oreo build beschikbaar. Dus, als u een aangepaste ROM- en herstelontwikkelaar bent, kunt u beginnen met het koken van de instellingen voor Moto G5. Ontwikkelaars kunnen de Android 8.1 Oreo-kernel-broncode verkrijgen van GitHub voor Moto G5, met codenaam "Cedric".

Motorola Moto G5S Plus

Vorige maand bracht Motorola de Android 8.1 Oreo-broncode voor Moto G5 Plus uit. Gebruikers van de Moto G5-serie kunnen nu rekenen op de ondersteuning van TWRP-herstel, aangepaste ROM's, aangepaste ROM's en aangepaste kernels. Over het algemeen helpt het gebruikers de nieuwste versie van Android en instellingen te krijgen, zelfs als de officiële ondersteuning ervan eindigt.

In overeenstemming met de regels van de openbaar beschikbare licentie voor Motorola of een andere leverancier die Android gebruikt, is voor het vrijgeven van de kernel-broncode vereist.

Daarnaast heeft Motorola de officiële update van Android Oreo op de Moto G5- en Moto G5 Plus-apparaten in verschillende regio's geïntroduceerd. Zelfs, beide apparaten werden gezien met Android 8.1 Oreo op Geekbench. Degenen die geen officiële update hebben ontvangen, kunnen dus nog wat langer wachten.

Moto g5 kernelbron

Bovendien moto G5 verscheen met Android 7.0 Nougat in maart 2017 van het jaar. Motorola heeft later op Android 8.0 Oreo gedrukt en nu wordt Android 8.1 Oreo uitgerold.

Moto G5 is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 430 SoC met 3 GB RAM met een Adreno 505 grafische processor. Er is een 5-inch IPS-LCD met een dichtheid van 441 pixel. In het cameracompartiment zit een 13-megapixel-schieter aan de achterkant en aan de voorkant is een 5-megapixelcamera toegevoegd voor de Esten.