Huawei en Samsung blokkeerde de hoorns in juridische gevechten van het 2016-jaar. Huawei diende twee afzonderlijke rechtszaken tegen Samsung in, één werd ingediend in de VS en de tweede werd ingediend in China. Beide pakken maken zich zorgen over het vermeende gebruik van Huawei's technologie zonder een licentie.

Het pak werpt ons bewustzijn op voor de opkomende leiders van het Chinese rechtssysteem bij het onderzoeken van de inbreuk op octrooiwetten. Leiderschap is eenvoudigweg een snelle en betrouwbare manier om deze zaak op te lossen. Huawei zei dat Samsung zijn mobiele technologie zonder toestemming gebruikt en de conclusie van de licentieovereenkomst op onredelijke wijze vertraagt. Samsung ontkende de beschuldigingen en beschuldigde Huawei ervan dat het op zoek was naar "schromelijk" overdreven licentiekosten. De Chinese rechtbank erkende Samsung echter als verantwoordelijk en gaf een bevel tot blokkering van Chinese dochterondernemingen van Samsung bij de productie en verkoop van 4G LTE-smartphones in China.

Volgens de advocaat van Beijing steunt Eric Robinson, die ooit de directeur voor octrooien voor Qualcomm in Azië was, voor de eerste keer deze situatie. Omdat de Amerikaanse rechtbank nog geen beslissing heeft genomen over deze kwestie, wordt de toepassing van de wet een probleem. Toch is de rechter beval de VS dat Huawei het besluit dat zij in China won tegen Samsung niet van toepassing, omdat het in wezen Samsung dwingen Huawei licentie-eisen vast te stellen. Maar er zijn twijfels dat Huawei het recht heeft om de uitvoering van de rechterlijke beslissing stop te zetten, aangezien de rechtbank bevoegd is om de beslissing te geven. Volgens Richard Vari, een advocaat in Londen en het voormalige hoofd van geschillen voor de Nokia, "Chinese rechtbanken is gestegen van de" vierde of vijfde 'jurisdictie, dat een internationaal bedrijf zal behandelen met betrekking tot octrooigeschillen. Nu is dit de tweede na de VS en misschien zelfs vooruit op de VS, dus nu beschouw je dit als je belangrijkste forum. "

Onze vorige geschiedenis: Huawei beweert dat Samsung in China en de Verenigde Staten octrooirechten schendt

De invloed van de Chinese communistische regering op de rechterlijke macht mag niet worden genegeerd. Maar waar er geen onredelijke durf is, kunnen de rechtbanken van China de volgende plaats worden voor het indienen van octrooigeschillen, omdat het minder lang kan duren voordat de rechtspraak wordt ingediend.

( via )